Във Велинград продължават жестоките убийства над четириноги

 Във Велинград продължават жестоките убийства над четириноги

За поредни жестоки убийства над четириноги сигнализират наши читатели!

Наш читател сигнализира, че на излизане от вкъщи за работа пред дома си е видял куче умиращо в адски мъки за което не е можело да се направи нищо, в резултат на което кучето е починало. Телефонирано е на 112 и на мястото са пристигнали служители на реда от РУ Велинград. Кучето е взето за изследване и за пореден път се надяваме полицията да направи нужното за разкриването убиеца или убийците или и това ще бъде пореден забравен случай. В последните месеци във Велинград има тенденция на посегателства към животни в районите на Каменица и Лъджене, но за съжаление до момента не е намерен извършител.

Смъртоносните деяния се прилагат като животното се примамва с хляб напоен с антифриз или други отровни вещества за което гладното животно даже не подозира!

Защо антифризът е толкова опасен?

Етиленгликолът не е опасен сам по себе си, но той става токсичен след като се метаболизира и причинява тежка бъбречна недостатъчност. Етиленгликолoвата токсикоза е често фаталена, ако не се лекува в рамките на първите осем часа. Антифризът се резорбира бързо от храносмилателната система и неговите съставки увреждат туболите на бъбрека и организма бързо изпада в състояние на ацидоза и нефротоксикоза. Всъщност, около 80% от кучетата с бъбречна недостатъчност, вследствие на отравяне с антифриз умират. За съжаление много собственици не разбират кога техните домашни любимци са консумирали антифриз. Те често стават наясно с проблема, когато техните домашни любимци покажат симптоми на бъбречна недостатъчност – омърлушеност, повръщане и липса на уриниране.

Уважаеми читатели обичащи кучетата и мразещи кучетата: Тези бездомничета не падат от небето, те се изхвърлят именно от „хора“ който не кастрират домашните любимци или просто си вземат едно от новородените и другите се изхвърлят в кофите за боклук. Насилието над животни е брутален лош пример към вашите деца!

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d блогъра харесват това: