Във Велинград продължават жестоките убийства над четириноги

За поредни жестоки убийства над четириноги сигнализират наши читатели!

Наш читател сигнализира, че на излизане от вкъщи за работа пред дома си е видял куче умиращо в адски мъки за което не е можело да се направи нищо, в резултат на което кучето е починало. Телефонирано е на 112 и на мястото са пристигнали служители на реда от РУ Велинград. Кучето е взето за изследване и за пореден път се надяваме полицията да направи нужното за разкриването убиеца или убийците или и това ще бъде пореден забравен случай. В последните месеци във Велинград има тенденция на посегателства към животни в районите на Каменица и Лъджене, но за съжаление до момента не е намерен извършител.

Смъртоносните деяния се прилагат като животното се примамва с хляб напоен с антифриз или други отровни вещества за което гладното животно даже не подозира!

Защо антифризът е толкова опасен?

Етиленгликолът не е опасен сам по себе си, но той става токсичен след като се метаболизира и причинява тежка бъбречна недостатъчност. Етиленгликолoвата токсикоза е често фаталена, ако не се лекува в рамките на първите осем часа. Антифризът се резорбира бързо от храносмилателната система и неговите съставки увреждат туболите на бъбрека и организма бързо изпада в състояние на ацидоза и нефротоксикоза. Всъщност, около 80% от кучетата с бъбречна недостатъчност, вследствие на отравяне с антифриз умират. За съжаление много собственици не разбират кога техните домашни любимци са консумирали антифриз. Те често стават наясно с проблема, когато техните домашни любимци покажат симптоми на бъбречна недостатъчност – омърлушеност, повръщане и липса на уриниране.

Уважаеми читатели обичащи кучетата и мразещи кучетата: Тези бездомничета не падат от небето, те се изхвърлят именно от „хора“ който не кастрират домашните любимци или просто си вземат едно от новородените и другите се изхвърлят в кофите за боклук. Насилието над животни е брутален лош пример към вашите деца!

Още новини

Loading Facebook Comments ...