Във Велинград стартира училищна кампания „Екошампиони”

 Във Велинград стартира училищна кампания „Екошампиони”
Започна есенната кампания „Екошампиони – 2023″, организирана от ЕКОПАК-БЪЛГАРИЯ АД, в партньорство с община Велинград.
Тя е насочена към училищата и има за цел да информира и мотивира учениците и техните семейства да събрат разделно, да рециклират пластмасови и алуминиеви отпадъци и така да помогнат за опазване на околната среда и чистотата на природата и на града, в който живеят.
     За кампанията в община Велинград са регистрирани 7 училища, като участие могат да вземат всички деца от I до XII клас. ЕКОПАК-България ще предостави жълти чували и информационни плакати на всички участващи учебни заведения. Учениците ще получат своите чували от класния си ръководител. Те трябва да събират у дома пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, които да смачкат предварително.
Всяко едно учебно заведение ще осигури пункт, където децата да оставят своите жълти чували, а класните ръководители трябва да проведат уроци на теми, свързани с разделното събиране, рециклирането и оползотворяването на отпадъците, опазване на околната среда и устойчиво развитие, като използват помощните материали и методическите указания от образователната платформа „Рециклиращо училище! Учители за чиста природа!“
     Представител на ЕКОПАК и община Велинград ще претеглят събраните чували . Отчитането на крайните резултати и определянето на победителя ще се случи чрез изчисляване на база формула, в която основните показатели са: събраното количество рециклируеми отпадъци от опаковки и броя на проведените уроци, които се отчитат в платформата „Рециклиращо училище. Учители за чиста природа!“.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: