В очакване на тържественото запалване светлините на Коледната елха

Както обеща миналата година, кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, официалното запалване на светлините на Коледната елха ще се превърне в традиция. Тази  година приказното  Коледно дръвче на Велинград  ще грейне на площад „Николай Гяуров” на 8 декември от 17:30ч.

Освен него, в празнична украса блеснаха и  сградата на Общинска администрация, пешеходната зона по бул. „Хан Аспарух” и центъра на Велинград.

Празничния Благотворителен концерт „Коледен дар”, който е под надслов „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”, ще бъде в помощ на 4 годишната Атидже Мехмедова Джихан, която страда от Микроцефалия и се нуждае от оперативно лечение.

В програмата са включени емблематичните за СПА столицата Младежки духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”. Участие в празничния концерт ще вземат и „Хор на малките” при ЦПЛР- ОДК Велинград и гласовитите деца от ДЮВИШ „Звънче”, които ще внесат Коледно настроение на присъстващите. Огненото момиче Дани Кирилова, ще стопли душите на зрителите в мразовитата вечер със своето огнено изпълнение.  Със словото на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, ще се даде старт на обратното броене, за тържественото запалване на Коледната елха, след което  ДЮАНПТ „Здравче Венче” ще поведат традиционно българско хоро около нея.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: