Глобиха мъж, продавал свинско в мръсно мазе във Велинград

За да докажат нерегламентираната търговия един от контрольорите се представил за купувач и си взел свински мръвки от мазето

Пазарджишкият Административен съд е потвърдил глоба в размер на 1500 лв. на търговец от Велинград, който продавал свинско месо в мръсно мазе на местна къща. Нелегалният продавач бил спипан от инспектори от Областната дирекция по храните в Пазарджик.
За да докажат нерегламентираната търговия един от контрольорите се представил за купувач и си взел свински мръвки от мазето, а последвалата проверка установила в избата над 420 кг. трупно месо и части и вътрешности.
Инспекторите намерили и ченгели, на които се окачвали заколените животни, два фризера и маркучи. Хигиената е била на много ниско ниво. Избеното помещение било с неизмазани стени и таван (във вид на груб строеж), мръсно (с натрупване на нагар от мръсотия по пода, стените и тавана), канализационните отвори на пода били без капаци, налични били много ненужни вещи (бидони, кашони и др.)

Пред магистратите собственикът на нелегалния магазин твърди, че въпросното месо било дарено, а не продадено и не е вземал никакви пари, но въпреки оправданията му административните съдии потвърдиха паричната санкция, наложена от инспекторите по храните.

KANAL3.BG

Още новини

Loading Facebook Comments ...