Голмайсторът Стивън Петков за 7 дни хвърли патерици с методиката „Гарабитов“

С апарат за космонавти експресно възстановиха глезена на футболиста

„Виновникът“ толкова бързо да се изправя на крака след тежката контузия на десния глезен е на лечителя и заслужил треньор по борба Иван Гарабитов“. Това разкри в предаването „Тази неделя“ по bTV на 3.06.2018 г. нападателят на футболен клуб „Ботев“ (Пловдив) Стивън Петков. На въпроса на водещата Мариана Векилска как от вечна резерва стана голмайстор на отбора, футболистът отново посочи сред виновниците Иван Гарабитов и неговата специална методика за достигане на върхови спортни постижения.

„Преди 10 дни оперирах крака, махнаха ми 3 винта от счупения десен глезен. Отидох в център „Гарабитов“ с патерици. Буквално след 7 дни ги хвърлих и започнах тренировки“.  Така кратко описва хронологията на оздравяването си Стивън Петков.

Иван Гарабитов му прилага методика, която включва матрично-ритъмна терапия, специални сиропи и упражнения, апликатори за стъпалата, които въздействат върху  органите на човешкото тяло. Матрично-ритъмната терапия е създадена от немски учени за бързото възстановяване на атрофиралите мускули на космонавтите. Тя влия на клетъчно ниво, като вкарва увредените клетки в ритъм, ефикасна е при всякакви проблеми на опорно-двигателния апарат, въздейства и през гипсова превръзка /шина/.

„Ако обикновено възстановяването след травма е от 3 до 6 месеца, при нашата методика то е за 10-15 дни“, подчерта в студиото Гарабитов. Експресното „влизане във форма“ на голмайстора Стивън Петков доказва думите му.

От 65 години Иван Гарабитов се занимава с философията на йога, от 45 години работи за създаването на програма, методика, с която да се постигат високи спортни резултати. Преди 20 години основава клуб „Чинмой“, като той е единственият, на който духовният учител Шри Чинмой разрешава да направи клуб на неговото име. „Всичко, което съм научил от източната философия и от собствения си опит като треньор обединих в една от най-добрите програми за натоварване и възстановяване на спортисти“, казва Иван.

Част от лесните 5-минутни упражнения, някои от които заместват 13-15 км бягане или  5-7 тона натоварване във фитнеса, демонстрира в студиото на „Тази неделя“ Стивън Петков заедно с водещата Мариана Векилска. 10-минутното предаване с нападателя на Ботев (Пловдив) и Иван Гарабитов може да видите във видеото на bTV: https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/njakolko-lesni-stapki-s-koito-da-vlezem-vav-forma.html

На снимките:

1.      Гарабитов и Стивън Петков в студиото на bTV, снимка от сайта btvnovinite.bg

Останалите снимки са от видеото на предаването „Тази неделя“ по bTV на 3.06.2018 г.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: