Голям пожар в бившата база за вторични суровини в Пазарджик

 Голям пожар в бившата база за вторични суровини в Пазарджик

Пожар е възникнал в бивша база за вторични суровини в Пазарджик.

Сигналът за огъня е получен малко преди 17.00 часа, няма опасност за хора и жилища, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов:

„По първоначална информация горят метални отпадъци – стари бракувани автомобили и машина, която е под формата на преса и служи за тяхното пресоване и окомплектоване като метални бали. На място е изпратена цялата дежурна смяна от пожарникари от Районната служба пожарна безопасност и защита на населението в град Пазарджик с три противопожарни автомобила. Няма опасност за хората, няма опасност пожарът да се разрасне, но вътре се виждат гъсти облаци дим, докато трае гасенето“.

Пожарът е близо до гарата при надлеза от Пазарджик към село Главиница и Пещера. Гори площадка за автомобилни отпадъци върху база на бившите Вторични суровини, сега собственост на частна фирма.

По първоначално информация горят стари бракувани автомобили и машина, с която те се пресоват и окомплектоват като метални бали.

В гасенето участват 10 противопожарни екипа – 4 от Пазарджик, три екипа от Пловдив и по един от Белово, Пещера и Панагюрище.

Няма опасност за хората и за жилищата. Има задимяване, но вятърът отвява дима извън града. Предстои екипи на РИОСВ да направят замерване.

<< < > > >

снимки: vip-velingrad.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *