„Градинско парти” в ПГИТ „Алеко Константинов”

 „Градинско парти” в ПГИТ „Алеко Константинов”

На 7 април в ПГИТ „Алеко Константинов” направиха „Градинско парти” по случай приключването на проект „Твоят час”.

Целта на този проект е с извънкласни занимания, възпитаниците  да възобновят допълнителни обучения и кръжоци в училище. Да се развият умения и компетентности, творчески способности на учениците в тематични области, които са извън включените  в задължителната  дейност. И както казват учениците „Можем да учим, докато се забавляваме”.

В 19 клуба по проекта „Твоят час” в ПГИТ”Алеко Константинов” са се включили 262 ученика. Част от тези клубове са на тема: „СПА и уелнес туризъм във Велинград”, „Сиеста, фрапе, сиртаки и още нещо… гърците са го измислили”, „Творчество с компютър”, „SOS планета земя”, „ Роден край на изток от Брюксел”, „Пътешествие в Русия” „Живот на цифровия свят”, „Виртуален пътеводител”, „Бабината кухня”, „Хлебна къща”, „Кетъринг на открито”, „Сладки моменти”, „Регионална кухня” и „Млад журналист”. Всеки един от тях имаше собствен щанд, на който учениците имаха възможност да презентират и представят какво са научили.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът Светла Томова, която отправи своя поздрав като им пожела да са все така амбициозни, да надграждат свойте знания и да развиват таланта си, Илияна Гешева старши експерт и Таня Кръстева младши експерт в Дирекция „ХСД”, представители на „Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите”, директори и учители от други училища в града.

velingradnews

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *