Грейна коледната елха в Ракитово

С песни, хоро и много настроение снощи бяха запалени светлините на коледната елха в Ракитово. Момичетата от Младежкия клуб към БЧК с ръководител г-жа Галя Димова раздаваха топъл чай от билки от Ракитовския край, с който стоплиха сърцата на хората, дошли при минусовите температури, за да присъстват на запалването на елхата. Малчуганите от Детска градина“ Митко Палаузов“ и Детска градина“ Малина Тодорова“ бяха подготвили стихчета за Бъдни вечер, Коледа и Нова година, а Мария Гивечева и Гергана Благоева с ръководител маестро Никола Янев-Чоли изпълниха песни.

Жените от певческата група „Горски здравец“ към Пенсионерския клуб в Ракитово, също с ръководител маестро Никола Янев-Чоли, поздравиха събралите се с песни, а водещата на вечерта Мария Гергененова, секретар на Образцово народно читалище“ Будилник,1898“ разказа за традициите, които се спазват за предстоящите светли християнски празници. Малката Никол Алексиева изпълни стихотворение за Коледа. От името на Младежкия клуб на БЧК Симона Кюкчиева поздрави дошлите край елхата.

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов поздрави жителите и гостите на града, като им пожела здраве, сполука и благоденствие в семействата им. Нека Коледните и Новогодишните празници донесат много смях и весели игри на най-малките, а на всички вас-мир и добри дела, каза г-н Холянов. Той подари на малчуганите и всички участници лакомства. С обратно броене на часовете преди Новогодишната нощ грейна и коледната елха, украсена на пешеходната алея пред парка в Ракитово.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: