Дарителската кампания във Велинград за пострадалите в Хитрино приключи

По инициатива на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, през месец декември във Велинград се проведе дарителска кампания, имаща за цел събиране на помощи за пострадалите от трагедията в Хитрино.

Граждани  дариха  дрехи, обувки, завивки, одеала и пакетирана храна . На централния площад, в една от дървените къщички, се състоя коледен благотворителен базар, с изработени от деца и възрастни  коледни сувенири, украса, сурвачки, картини, картички, коледни меденки и много други красиви неща. В инициативата се включиха Общински детски комплекс, основните училища „Георги Бенковски” и „Неофит Рилски”, детските градини „Слънчице”, „Детски рай” и „Пролет”, ПГД” Иван Вазов”, Дневните центрове за деца и младежи с увреждания и за възрастни хора с увреждания, Центърът за обществена подкрепа, Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и др.

Кутията със събраните средства от провелите се различни инициативи във Велинград, бе  отворена  на 19 януари в малка заседателна зала на общината, от комисия в състав: кметът д-р Костадин Коев, зам. кметът г-н Сергей Кичиков, секретарят на Общината г-н Тодор Янков, Директори дирекции и служители. Сумата възлиза на 813.70 лв. и  ще бъде преведена по сметката за Хитрино.

Кметът д-р Коев изразява своята благодарност към всички включили се в тази благотворителна кампания.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: