”Да говорим за любов” – литературна вечер в гр. Ракитово посветена на празника Св. Валентин

 ”Да говорим за любов” – литературна  вечер в гр. Ракитово посветена на празника Св. Валентин

Да изкажеш най-хубавите думи за любовта, да съпреживееш мислено думите на някой поет, да помечтаеш с него или да си поплачеш с чувствата му…Такава беше нашата поетична вечер, която се състоя на 12.02.2021 г. в новата камерна зала “Надежда” в ОНЧ “Будилник-1898” – гр. Ракитово.

В организираното от библиотеката литературно четене ученици и студенти имаха за задача да изберат от библиотечния фонд стихотворение за любовта, което да представят. Те се справиха повече от чудесно! Седмокласници, осмокласници, деветокласници, единайсетокласници и студенти, всички настоящи и бивши възпитаници на ИСУ “Св. Климент Охридски” – гр. Ракитово, рецитираха стиховете на известни и не толкова известни поети, като преобладаваше българската поезия.

Исин Манев представи стихотворение и от ракитовския поет Милош Зяпков, а Надежда Тупарова и Айлин Мустафа Еврен смело се хвърлиха към лириката на чуждите поети.

Литературното четене бе посветено на настъпващия празник на любовта 14 февруари. Макар на този ден да се празнува и виното, ние решихме чрез поезията да говорим за любов. За любовта – най-всеобхватното и мощно чувство на света, за любовта, без която не можем, за любовта, която ще спаси света!

Библиотеката сърдечно благодари на учителите по български език и литература Мартина Симидарева и Надежда Тодорова за доброто сътрудничество!!!

П.П.: Две от участничките имаха рожден ден и получиха за подарък от библиотеката, разбира се, книги с любовна лирика, книжки с мисли за любовта и…по една роза!

Библиотеката дари и всички участници и гости с по една валентинка с цитат за любовта, а участниците допълнително си изтеглиха и по един свитък – поетичен късмет с любовна лирика. Със стиховете, които библиотеката им подари им пожелаваме в бъдещ етап от живота си да срещнат … любовта!

Събитието бе заснето от Деймос Тв. В ролята на оператор бе водещата на новините – Ари Кременлиева.

—————————————————————————————————

Анна Кантарева-Митева – библиотекар към библиотеката на ОНЧ “Будилник “-гр. Ракитово

Информация и снимки:Официална Fb-страницата „Библиотека ч-ще Будилник Ракитово“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: