Дойде време и за КЛЕПТУЗА! Кмета Коев с цялостна визия за парка Клептуза

Сред най-забележителните, атрактивни и предпочитани кътове за отдих и разходка както за туристи, така и за граждани на Велинград е най-големия карстов извор на Балканите„ Клептуза”. Едноименния парк, живописната природа с двете си езера, е един от символите и гордостта на Велинград.
Близо 20 години този красив парк е бил занемарен и видът му е окаян и неприветлив. Още по време на предизборната програма по отношение на парка и двете езера беше предвидена специален статус. Това беше един от акцентите както в програмата на самият градоначалник /тогава само кандидат/, така и в предложената управленска програма. Лошото финансово състояние, наследените проблеми в управлението на града, може би създава впечатлението, че тази част от програмата е забравена!? Кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, апелира към гражданите за търпение и разбиране, защото няма как всички проблеми, натрупвани с години в „Клептуза”, да бъдат решени в кратки срокове. Г-н Коев съобщи, че след приключване на туристическия сезон, ще започне почистване на езерото и парка „Клептуза”. Ще бъдат разгледани и взети мерки и за незаконното строителство там, ще бъдат обсъдени и възможностите чрез европейско финансиране и собствени приходи „Клептуза“ отново да върне славата си на едно от най посещаваните места във Велинград.
„Разбирам, че всички искаме града ни да е приветлив , подреден и осветен с чисти и нови улици, да нямаме проблем с водоподаването, езерото „Клептуза“ да е най-хубавата зона за отдих за граждани и гости на града, но за постигане на видими резултати ни чака много работа. Благодаря на общинският съвет за подкрепата и разбирането на проблемите на града и общината. Това което сме приели като програма се реализира, макар и с по бавни темпове, но в рамките на мандата програмата ще види пълната си реализация“- сподели Велинградският кмет.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: