Доц. Кунчев с остра реакция след колективната оставка на медиците във Велинград

За съжаление МБАЛ-Велинград е един от отрицателните примери за лечебни заведения у нас. Това каза на пресконференция в Бургас държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той коментира, след въпрос има ли вариант Министерството на здравеопазването да помогне на болницата, след като медиците и персоналът обявиха, че ще подадат колективна оставка в знак на несъгласие с условията, при които работят, смесване на потоците и невъзможност да ги разграничават.

Много ми е неприятно да коментирам такива случаи. Аз искам да попитам, когато 20 години назад в болницата във Велинград лекуваха пневмонии и вирусни инфекции, тогава там имаха ли условия? Болницата във Велинград беше обявена за такава, която може да лекува болни от COVID-19. Ръководството непрекъснато изтъкваше, че има готовност, че може да посреща такива пациенти, докато не дойдаха първите случаи. Сега обаче, когато тя трябва да влезе в действие, изведнъж се видя, че там персоналът не е готов, че болницата не е добре устроена, каза Кунчев, цитиран от БТА.

„Никой не поставя под съмнения необходимостта от високо квалифицирана медицинска помощ“, подчерта той.

Той посочи, че ако болните там имат нужда от по-квалифирицирана медицинска помощ, могат да бъдат приведени в Пазраджик, в София, или на други места.

novini.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: