До края на месеца Велинград ще има нов център

Ремонтните дейности в централната градска част на Велинград ще завършат в срок. Центърът на курорта ще бъде с нова и модерна визия до 1 септември, когато е кулминацията на празниците по случай 70 години от създаването на Велинград и 10 години от получаване на приза СПА столица. Това заяви пред медиите кметът Костадин Коев. Той е категоричен, че ако е нужно служителите на фирмата изпълнител на проекта ще работят денонощно, но ще завършат дейностите в срок.

Ремонтните дейности във Велинград продължават, въпреки летния туристически сезон. Разкопаният център и затворените за движение улици затрудняват както гражданите, така и гостите на СПА столицата, но това реално се оказва времето, което позволява тези дейности. Последният ремонт на центъра на Велинград е правен преди повече от 30 години и е продължил цели три години. Сега ремонтните дейности трябва да приключат в срок от 90 дни. Паралелно с този ремонт затворени за движение са и улици в квартал Каменица. Причината – рехабилитация и реконструкция на уличното платно по улиците “Георги Кирков” и „Христо Смирненски“.

Градоначалникът се похвали и официалното откриване на водоем „Нежовица“. Съоръжението е с обем 1 500 куб.м. и е 5 пъти повече от досегашния. Той е част от така наречената „водна стратегия”, имаща за цел да подобри водоснабдяването в кв. Каменица. Инвестицията е в размер на 395 196 лева. Откриването на водоема е насрочено за понеделник /20 август/ от 10.30 часа.

telemedia.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: