Държавата реши да продаде имот на Белодробната болница във Велинград

 Държавата реши да продаде имот на Белодробната болница във Велинград

Министерският съвет прие Решение за даване на съгласие за продажба на обособена част от лечебно заведение – недвижим имот, собственост на „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофтизиатрични заболявания (СБПЛРПФЗ) „Света Петка Българска“ във Велинград. Това съобщават от правителствената пресслужба.

СБПЛРПФЗ „Света Петка Българска“ е със 100% държавно участие в капитала, като правата на държавата в него се упражняват от министъра на здравеопазването. Обособената част от лечебното заведение представлява двуетажна масивна жилищна сграда. Имотът е с отпаднала необходимост за болницата, но същевременно генерира разходи, поради което ръководството на лечебното заведение е заявило желание за разпореждане със сградата чрез продажба, поясняват от МС.

Съгласно нормативната уредба, 20 на сто от цената на сделката ще бъдат внесени в централния бюджет. Останалата част от паричния ресурс, получен от продажбата на имота, ще остане в лечебното заведение и ще се използва за инвестиции, пряко свързани с предмета му на дейност и/или за удовлетворяване интересите на кредиторите, допълват от правителствената пресслужба.

mediapool.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: