Д-р Атанас Ташев: Състоянието на МБАЛ във Велинград е тревожно

 Д-р Атанас Ташев: Състоянието на МБАЛ във Велинград е тревожно

Ето какво получихме на нашата поща от д-р Атанас Ташев ВрИД управител на МБАЛ-Велинград.

Уважаеми журналисти,

Бих искал, чрез вас, да направя уточнение във връзка с МБАЛ – Велинград и моята работа като ВрИД управител.

Миналата седмица предоставих на вниманието на кмета д-р К. Коев и председателя на ОС Л. Перчинков доклад за реалното, тревожно състояние на МБАЛ в града, с желание да бъда изслушан на сесията на ОС, която се проведе на 27 януари 2022г. Такова изслушване не се случи и бях уверèн, че ще имам възможност да представя доклада си, както и да отговоря на всеки зададен въпрос по време на следващата сесия на градоначалниците.

Получих официална покана изслушването ми да се проведе на 03 февруари 2022г. на затворена среща, а не на сесия на ОС.

Бих искал да споделя с Вас, че намирам това най-малкото за нередно.

Аз ще отида на срещата с една цел. За да заявя на присъстващите, че подобни въпроси, които са от изключителна важност за всички граждани на Велинград, не би следвало да се провеждат на закрити срещи. Тревожните и неудобни доклади, и последвалите дискусии имат нужда от прозрачност, защото всеки, който ползва здравни услуги, има законното право да знае какво се случва или не се случва в общинската болница.

Държа всичко, което се случва в МБАЛ – Велинград да достига до знанието на хората, които при заседание на ОС имат право да присъстват, да задават своите въпроси и да получат адекватни отговори. Отговори, които биха могли да получат и чрез вас-представителите на медиите, които да бъдете там, където се случват събитията. Готов съм да отговоря на всички въпроси, да се изправя пред всички и да дам професионалната си оценка и съвет за случващите се нередности в болницата. А те не са малко!

Смятам, че е редно ОС, като принципал на МБАЛ – Велинград да прояви уважение към гражданите и да създаде прозрачност при вземането на решения, за да могат проблемите да бъдат чути от всички.

Разчитам на вашия професионализъм и оставам на разположение,

 

С уважение: д-р Атанас Ташев

ВрИД, МБАЛ – Велинград

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *