Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки бе официално открито

 Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки бе официално открито
Официалното откриване на Европейското първенство по ориентиране за юноши и девойки започна с дефиле на 32-та участващи отбора, водено от Представителния младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев”. Церемонията бе изнесена на сцената на пл. „Н. Гяуров”. Сред официалните лица бяха вицепрезидентът на Международната федерация по ориентиране Татяна Календероглу, Председателят на БФО Костадин Новаков, Председателят на ОбС-Велинград Любомир Перчинков, зам.-кметът Исмаил Моллов и началникът на отдел „Туризъм и реклама” Цвета Спасова. Победителите в спринта от днешните стартове в четирите състезателни групи – мъже и жени до16 г. и мъже и жени до 18 г. бяха наградени от г-н Моллов и г-жа Календероглу.
В кратката програма взеха участие ПМДОМС ”Д.Мечев”, КСТ „Импулс-Велинград- 2002”, Детска фолклорна формация към НЧ „Методий Драгинов” и ТК „Росица”. Накрая всички се хванаха на голямо хоро.
В събота 24.06.2023 са стартовете в дългата дистанция и те са изнесени в района на парк Вельова баня. Официалното награждаване на победителите ще бъде отново на центъра от 19:30 часа.
Състезанието се организира от Българската федерация по ориентиране, клубовете по ориентиране от Благоевград и Велико Търново, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и община Велинград.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: