Емил Моллов, СОУ „В. Левски” – Велинград: Учителите одобряват въвеждането на униформи в училищата, но ако то бъде задължително за всички училища в страната

Отношението на учителите към въвеждането на униформи в българските училища е положително, но ако то бъде задължително за всички училища в страната, каза за Емил Моллов, директор на СОУ „В. Левски” във Велинград. Би било добре, ако закупуването на униформите се финансира частично от родителите и частично от държавата, защото към момента това е един от поводите за недоволство, каза Моллов.

По думите му, в настоящия правилник на училището е заложено, че учениците трябва да посещават учебното заведение в приличен вид, но въпреки това те имат голяма свобода в облеклото. Мнението на учениците по отношение на униформите е разнопосочно.

По принцип са скептично настроени, защото униформите няма да са подчинени на текущи модни тенденции и ще ги ограничават. Други искат да се идентифицират с учебното си заведение, както е в колежите по света, каза още Моллов.

Агенция ФОКУС

Още новини

Loading Facebook Comments ...