Започнаха ремонтните дейности по ул. “Братя Маврикови” във Велинград

Започнаха ремонтните дейности по ул. “Братя Маврикови” във Велинград

Започнаха ремонтните дейности по ул. “Братя Маврикови”
Започна цялостен ремонт на ул. „Братя Маврикови” в кв. Чепино. Заложено е изграждането на захранващ и довеждащ водопровод. По този начин общината ще реши дългогодишен проблем за живеещите в региона.
В ремонтните дейности е заложено още частично полагане на бордюри, подмяна на тротоарната настилка и цялостно асфалтиране на уличното платно.
“ Въпреки трудностите пред община Велинград сме заделили средства за тези ремонти, защото те наистина са неотложни”, коментира кметът д-р Костадин Коев. Той увери, че ремонти ще има и по други улици.
“Зная, че много улици в града имат необходимост от ремонт. Почти всеки ден ми сигнализират за разбити улици, за проблеми с водопроводи и канализация. Именно затова сме заделили средства в бюджета именно за такива ремонти. Имахме конкретен план, но последните 2 години, Ковид пандемията ограничи много нашите възможности. Въпреки всички трудности ремонтите започнаха. Предвидили сме още реконструкция на „Цанко Церковски”, „Димитър Грънчаров”, „Ангел Чопев” , „Бачо Киро”, „Първи май” и др.
С приоритет ще се ремонтират тези улици, които са проблемни, с много дупки, с множество ВиК аварии”, коментира д-р Коев.
Кметът е категоричен, че всичко заложено в Капиталовата програма за 2022-ра година ще бъде изпълнено.
Пресцентър община Велинград
(26-04-2022)

Още новини

Loading Facebook Comments ...