Засилен трафик: Хиляди пак хукват за Гергьовден

 Засилен трафик: Хиляди пак хукват за Гергьовден
Полицията осигурява дежурни патрули по ключови трасета.
Покрай струпването на 3 почивни дни за Гергьовден, хиляди хора се приготвят да пътуват.

Засиленият трафик отново ще бъде по магистралите и главните пътища, както и по входно-изходните артерии на големите градове.

Полицията отново е осигурила дежурни патрули, които да контролират движението. Вниманието и този път е насочено към шофьорите, които карат с превишена скорост или са употребили алкохол.

Все пак се очаква трафикът да бъде по-слаб от преди седмица, защото се предполага, че не малко хора са слели почивните дни около Великден с тези по Гергьовден.

Най-натоварено ще е движението по магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“, както и по пътя към граничния пункт „Кулата“.

За да се намали риска от задръствания и инциденти между 16 ч. и 20 ч. се забранява движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.

За улеснение на трафика през Владая от днес на обяд ще бъдат осигурени две ленти за излизащите от София по пътя Е-79. До 14 часа движението в тунел „Топли дол“ на магистрала „Хемус“ ще се осъществява двупосочно в тръбата за София заради почистване на тунелната тръба за Варна.

От МВР призовават за шофиране със съобразена скорост и спазване на ограниченията и пътната сигнализация.

dnes.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: