За шести път Велинград е домакин на иновационен лагер, част от Седмицата на предприемачеството

ПГИТ „Ал. Константинов“ и „Джуниър Ачийвмънт“ за шеста поредна година организират във Велинград иновационен ученически лагер. Той е част от Световната седмица на предприемачеството, която тази година се провежда от 18 до 24 ноември и бе открит от началника на отдел“ ХСД“ Мариана Зинкова.

Задачата на петте отбора бе да разработят вдъхновяваща публична идея с екологична, социална или социално-екологична насоченост. Екипите са съставени от по един възпитаник на: ПГИТ „Ал. Константинов“-Велинград,  ПГ „Ген. Вл. Заимов“ – Сопот, ЗПГ „Климент Тимирязев“ – Сандански, Национална финансово-стопанска гимназия – София и СУ „Н. Рилски“ – Велинград. След 4 часа жури в състав: Ц. Спасова – началник на отдел“ ИП“ в община Велинград, управителят на счетоводна къща Сашка Кацарова, собственикът на семеен хотел Цвета Андонова, мениджърът на тур. дестинация Велинград С. Чавдарова и преподавателят по икономически дисциплини Елисавета Върбовска класира идеите.

Най-много точки – 497 от 500 възможни- събра отбор 4 с идеята за събиране на фасове в машина, която да ги отброява и на определено количество да отчита сума, която да се дарява за онкоболни деца. На второ и трето място, съответно с 450 и 417 точки, бяха отбори 5 и 3, които предложиха идеи за рециклиране на торбички и за опазване на дърветата чрез намаляване използването на хартия.

Още новини

Loading Facebook Comments ...