За 4 часа 321 проверени МПС и 94 установени нарушения

 За 4 часа 321 проверени МПС и 94 установени нарушения

Акция на служителите от пътна и охранителна полиция установи близо 100 нарушения на пътя в две общини само за четири часа. Този път полицейските действия са били съсредоточени на територията на общините Септември и Белово. Участие в акцията са взели екипи на сектор „Пътна полиция“ и районните управления в Септември, Пещера и Велинград.

В рамките на около 4 часа са проверени 321 моторни превозни средства, техните водачи и пътници. Установени са  общо 94 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 40 акта и са издадени 35 фиша.

На шест автомобила пътните полицаи са свалили регистрационните табели на място заради неправоспособност на водача или употреба на алкохол. Сред останалите нарушения най-голям е броят на водачите с нередовни пътни документи – 23 и на водачи и пътници, неизползващи предпазни колани или каски – 20. Немалко са били и тези, забравили да включат къси светлини – 17. Автомобилите на шестима са били без технически преглед, на трима – без „Гражданска отговорност”.

Активните действия по засиления контрол над участниците в пътното движение продължават.

telekabeltv.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: