Здравче-венче отпразнуваха своя 30 годишен юбилей

 Здравче-венче отпразнуваха своя 30 годишен юбилей

Вече 30 години Представителният детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци „Здравче-венче”, запалва любовта в сърцата на велинградските деца към българският фолклор.

Над 1000 са танцьорите, певци и музиканти, които са преминали през неговата школа, а голяма част от тях вече са професионалисти, завършили образованието си в Широка лъка и Котел и хореографските училища.
Ансамбълът разнася славата на Велинград навсякъде по света и се радва на обичта на публиката. От 2014-та година е представителен, а само преди две години в Слънчев бряг стана и Световен шампион по фолклор.
С прекрасен и запомнящ се концерт тази вечер в читалище „Васил Левски“ ансамбъл „Здравче-венче“ отбеляза своя юбилея пред много гости и любители на българският фолклор.

В словото си кмета на община Велинград д-р Костадин Коев каза: „Изключително съм щастлив да поздравя Представителният детско-юношески ансамбъл за народни песни и танци „Здравче-венче”, който днес чества своя 30 годишен юбилей. Стотици деца са израснали с музиката и танците на „Здравче-венче”, а ансамбълът разнася славата на Велинград по света. Скъпи танцьори, певци и музиканти, бъдете живи и здрави!

Пазете в сърцата си българските корени и традиции, нашите прекрасни песни и танци и ги предавайте с любов на децата и внуците си! Честит юбилей!“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *