Извършител на грабеж и трима автори на кражби са установени от полицейските служители в областта през уикенда

 Извършител на грабеж и трима автори на кражби са установени от полицейските служители в областта през уикенда

В събота вечерта в РУ-Велинград бил получен сигнал от 73-годишен жител на курортния град. Той информирал органите на реда, че неизвестен го е заплашил с коса за косене на трева. След това нападателят отмъкнал от жертвата си сумата от 20 лева и избягал. В резултат на предприетите действия „по горещи следи“ служителите от РУ-Велинград установили, че автор на грабежа е 15-годишен тийнейджър от същия град. В присъствието на криминалисти, разследващ полицай и инспектор „Детска педагогическа стая“ тийнейджърът пълни самопризнания и предал вещи имащи отношение към извършеното престъпление. По случая се води бързо производство.

В полицейското управление в Пазарджик се получила жалба от 57-годишен собственик на новострояща се сграда в областния град. Апаши проникнали в обекта и отмъкнали множество бормашини, ъглошлайфи, кабели и медни тръби. Общата стойност на откраднатите инструменти и консумативи била над 2000 лева. С разплитането на случая се заели служители на полицейски участък „Изток“. Скоро органите на реда влезли в дирите на извършителите, които се оказали двама жители на квартал „Изток“ – на 32 и 41 години. Единият от тях е задържан, а другият продължава да се укрива. Открити са и част от откраднатите електроинструменти.

Вчера в РУ-Велинград се получил сигнал от 74-годишна жителка на курорта. От автомобила на нейния съпруг неизвестен отмъкнал сумата от 2600 лева. Возилото било паркирано на улица във велинградския квартал „Чепино“. Екип на полицейското управление извършил оглед и незабавно било предприето разследване. С учудване органите на реда установили, че автор на посегателството е 12-годишен от велинградския квартал „Анезица“. С момчето работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

velingradnews

Свързана публикации