Изключително дързък шофьор е задържан в ареста на полицейското управление във Велинград

 Изключително дързък шофьор е задържан в ареста на полицейското управление във Велинград

Късно снощи на улица в Ракитово автопатрул извършвал проверки на моторни превозни средства. Униформените подали сигнал със стоп-палка на преминаващо „Ауди”, но водачът му не се подчинил и не спял. Униформените тръгнали след него и въпреки подадените светлинни и звукови сигнали шофьорът продължил да препуска по улиците на родопския град. Най-накрая полицаите успели да спрат водилото, но така още повече разярили водача му. Той категорично отказал да даде документ за самоличност, започна да обижда служителите, да ги заплашва и дори посегнал да удари един от тях. Последвало задържане и отвеждане в ареста на РУ-Велинград. Там е установено, че хулиганът всъщност е О.И.- 27г. от Ракитово. Спрямо него е образувано бързо полицейско производство.

Нарязан тютюн без бандерол е открит от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. Вчера сутринта екипите извършили проверка в къща, обитавана от 44-годишната С.И. – жителка на пазарджишкото село Звъничево. Там били открити около 6 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Акцизната стока е иззета, а спрямо притежателката и е образувано бързо полицейско производство.

 

Огнеборци от противопожарния участък в Септември са гасили пожар в инсталация с метанови бутилки. Сигнал за инцидента бил подаден снощи малко след 23.00ч. Незабавно към мястото са насочени екип на противопожарния участък в Септември с противопожарен автомобил, както и сили на местното полицейско управление. Станало ясно, че е имало детонация и последвал пожар в ремарке с метални бутилки пълни с метан и газо-разпределителен пункт на инсталацията. Мястото на инцидента представлява складова база, собственост на частна фирма за пътно изграждане и подържане. Извършен е оглед от дежурна група на РУ-Септември. Изясняват се причините довели до възникването на инцидента. Радостното е , че не са пострадали хора, не са нанесени и щети извън обхвата на бутилковата инсталация.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: