Кампания „Великден за всеки- Дари празник на баба и дядо“

 Кампания „Великден за всеки- Дари празник на баба и дядо“

Националната кампания „Великден за всеки – Дари празник на баба и дядо“ се провежда под патронажа на омбудсмана Мая Манолова и местната власт. Инициативата е насочена към българските пенсионери. Целта е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна. Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК). Всеки желаещ да дари средства може да го направи на посочената банкова сметка: IBAN: BG03BUIB98885029906100, Банков код: BUIBBGSF или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки“ е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места, за да се купят ваучерите за храна. Община Велинград също ще се присъедини в кампанията с цел много от хората с ниски доходи да усетят нещо толкова рядко в наши дни –добротата.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d блогъра харесват това: