Касови бележки срещу пияни шофьори

 Касови бележки срещу пияни шофьори
Кампанията „закачка“ ще продължи поне месец
Започна кампания срещу пияните шофьори на пътя у нас. Тя е дело на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Кампанията ще продължи поне месец, а повече за нея сподели един от организаторите Илия Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

„Решихме, че с тази кампания можем да помогнем в два аспекта – да напомним на водачите, употребили алкохол, че качването в автомобила има доста сериозни последици. Вторият аспект е към хората, които остават безучастни. Всеки е попадал в ситуация, в която някой е пил пред нас, след което се качва на автомобила си и никой не го спира“, разясни Илия Тодоров.

Организаторите на кампанията са решили да раздават касови бонове с огромни суми на клиенти в нощните заведения. На човека, който получава такава сметка, му се напомня, че не е добре да шофира, след като е консумирал алкохол, стана ясно от думите на Илия Тодоров.

„Да си тръгнем със собствения автомобил е най-лесният вариант, но посланието е именно, че макар и да изглежда по-сложно със сигурност ще ни излезе по-евтино, ако изберем алтернативен начин“, каза още членът на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Илия Тодоров е убеден, че хората ще разберат правилно посланието и ще откликнат. По думите му акцията с касовите бонове е един вид закачка. Вече се подготвят видеа с реакции на хората, когато получават такива сметки в заведенията.

dnes.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: