Кметът д-р Костадин Коев и евродепутатът Андрей Новаков се срещнаха с младите Алековци

Кметът д-р Костадин Коев и евродепутатът Андрей Новаков се срещнаха с младите Алековци

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев  и най-младият евродепутат от групата на ЕНП Андрей Новаков се срещнаха с Младшите посланици на ПГИТ „Алеко Константинов”.  Повече от час те разговаряха на тема „Младите Алековци – бъдещи успешни предприемачи, благодарение на програмата „А.Л.Е.К.О”.

В неформален разговор кметът, евродепутатът и учениците говориха за влиянието на България в Европа, за законопроектите над които е работил Андрей Новаков и не на последно място за пътя от малкото Беловско село Момина Клисура до Европейския парламент.

Младшите посланици показаха отлични познания за структурата и работата на Европейския съюз, както и за дейността на най-младия евродепутат. От своя страна Андрей Новаков заяви, че ще продължи  да работи  за превръщането на Велинград в Европейска СПА столица.

Кметът д-р Коев благодари на евродепутата за подкрепата и допълни, че Велинград ще очаква още по-голяма подкрепа от европейските институции и през новия програмен период. Той не скри и гордостта си от младшите посланици от професионалната гимназия.

„Днес Вие сте в ТОП  10 на най-добрите училища в страната, но аз съм сигурен, че до края на програмата ще затвърдите своята лидерска позиция“-заяви градоначалникът.

Още новини

Loading Facebook Comments ...