Кметът д-р Костадин Коев отново проведе изнесен приемен ден, в Клуба на пенсионера в кв. Чепино

Жителите на кв. Чепино посрещнаха д-р Коев с аплодисменти, на изнесената приемна, която се проведе в Клуб на пенсионера в квартала. Изказаха сърдечните си благодарности за удържаната дума, и че се погрижил за гробищния парк. Изградени  са стълби, които са били нужни на хора от дълги години, за да не ходят в кал, парка е изчистен и поддържан. Градоначалника сподели , че се работи по въпроса гробищния парк да бъде разширен с 10 декара, и че с паветата от централна градска част, ще бъдат направени алейте.       Хората говориха открито с кмета за своите проблеми, убедени, че ще намерят разбиране, както винаги. Повдигнати бяха  въпроси за водопроводната мрежа, инфраструктурата, изграждането на подпорни стени, бездомните кучета, лековитите „гьолчета”, бе засегната и темата с езерото „Клептуза“ и ремонта на централна градска част.

Д-р Коев пое ангажимент за бързото им решаване, там където е възможно.

Той запозна присъстващите и с Проекта „Нова визия на централна градска част, местата за отдих и ремонт и реконструкция на уличната мрежа във Велинград”. Кметът д-р Коев обясни на гражданите и внесе яснота за ремонтните действия и намеренията си за централната част. Той не скри, че проблемите са много и първоначалният проект, наследен от предишното управление, е бил недобросъвестно и некачествено изготвен. Обясни, че са изникнали  много непредвидени неща и екипа е търсел начини проектът да бъде спасен. В заданието имало много неясноти и е имало множество недоразумения, които не отразяват реалните нужди.        Друга причина за забавянето на старта на проекта е, търсенето на трайно решение на важни за центъра проблеми, а именно: качествено изпълнение на проекта и полагане на естествени и здрави материали. Той увери своите съграждани, че той и целия екип от общинска администрация са положили много сили и работа, за да бъдат отстранени всички проблеми и ремонтните дейности на централна градска част и бившия „битак” вървят много добре.  Коев каза, че по случай големите тържества за 70-ия юбилей на Велинград и 10 г. от обявяването ни за СПА столица на Балканите, които ще се състоят на 1 и 2 септември 2018 ще посрещнем гостите и гражданите на Велинград на обновената централна градска част.

Градоначалникът заяви, че ще продължи да се среща отблизо със своите съграждани, като каза: „Намирам за изключително важен прекия контакт с хората. Така аз разбирам от първо лице техните проблеми. Убеден съм, че дължим внимание на всеки един проблем, защото само така хората чувстват близо до себе си управлението на Общината.”. Срещите с гражданите ще продължат след предварително обявяване.

Следващата приемна ще се проведе на 22 май /вторник/ в Клуба на пенсионера в кв. Каменица.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: