Кметът Коев присъства на годишното общо събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”

На 9 май кметът д-р Костадин Коев и зам.-кметът Атанас Палигоров присъстваха на годишното общо събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”.
От Сдружението се похвалиха, че към днешна дата членове са нараснали и достигнали 106 физически и юридически лица с над 100 търговски обекта на територията на общините Велинград, Батак, Сърница, Белово, Септември, Пещера, Борино и Ракитово.
Направени бяха промени в Устава на Сдружението, като броя на членовете на Управителния съвет се увеличи от 7 на 13. Приети бяха отчетите за дейността и финансите на Сдружението, както и бюджета за 2018 г.
Със задоволство бе констатирано, че вече са на различно ниво в отношенията, комуникацията и работата в Консултативния съвет по въпросите на туризма в Община Велинград.
Обсъдена бе и програмата и организацията на честванията по повод 10 години СПА столица на Балканите, 70 години от основаването на Велинград и 100 години организиран туризъм в Чепинско.
Председателя на Сдружението г-н Златко Златанов изказа благодарност за подкрепата, разбирането и приятелското отношение на кмета д-р Костадин Коев.
Д-р Коев също изрази своето удовлетворение от добрата съвместна работа за успешното развитие на туризма. Кметът разясни подробно за предизвикателствата и за най-сериозните проблеми, които стоят за разрешаване. Запозна подробно присъстващите в залата със множеството проблеми които са наследили с неговият екип по проекта „Нова визия централна градска част, местата за отдих, ремонт и реконструкция на уличната мрежа във Велинград”. ‚,Положихме много усилия проекта да бъде качествено изпълнен и да бъдат направени необходимите ремонтни действия въпреки, че те не са били предвидени.”-сподели д-р Коев. Акцентира върху казуса с мина „Грънчарица” и водоподаването на града.
Адвокат Марин Божков също засегна темата с мината и запозна всички присъстващи с хода на съдебните дела и призова обществеността да продължава да бъде активна страна, тъй като битката срещу волфрамовата мина тепърва навлиза в тежката си фаза.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: