Кметът Коев с писмо до здравния министър за състоянието на Курортна поликлиника

Във връзка със стопанисването на Курортна поликлиника – Велинград, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев изпрати уведомително писмо до Министъра на здравеопазването Проф. д-р Костадин Ангелов с копие до изпълнителния директор на СБР – НК ЕАД Плумелина Мичева и до Директора на  СБР – НК – Велинград д-р Илза Попова. Сградата на лечебното заведение е собственост на държавното дружество „СБР-НК“ ЕАД с принципал Министерство на здравеопазването.

С писмото д-р Коев настоява за информация дали се предвижда  извършването на ремонтни дейности и реновиране на Курортна поликлиника, както и конкретни срокове, в които това да се случи, за да може рехабилитационното заведение да продължи да предлага адекватно и системно своите услуги при нормални условия.

Велинград е утвърдена туристическа дестинация и е най-големият балнеоложки курорт в България.  В Курортна поликлиника множество хора провеждат своята рехабилитация, но състоянието, в което се намира сградата създава сериозни предпоставки за възникване на инциденти, свързани със здравето и живота им.

Професионализмът на медиците и рехабилитаторите, които работят там е неоспорим, но неприемливите условия създават лош имидж не само за Курортна поликлиника, но и за Велинград.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: