Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев свика извънредно заседание на Общинския щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19.

Кметът на община Велинград свика извънредно заседание на Общинския щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев свика извънредно заседание на Общинския щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19. Както стана ясно, вчера бе потвърден първия за общината пациент с коронавирус.
На заседанието присъстваха още и директора на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова и началникът на „Охранителна полиция” към Областна дирекция на МВР-Пазарджик комисар Иван Дончев.
Все още потвърдения случай за нашата община е само един – 64-годишна жена от Велинград. Тя е безсимптомна в стабилно състояние и е поставена под домашен стационар. Установени са и контактните лица, на които също са взети проби за Пи Си Ар тестове и са поставени под задължителна карантина.
На днешното заседание бе взето решение да се включи в състава на Щаба и представител на ОДБХ-Пазарджик, който съвместно с служители на РЗИ-Пазарджик и РУ-Велинград при ОДМВР-Пазарджик, да следят за спазването на епидемиологичните мерки и дезинфекционния режим на хранителните търговски обекти.
В състава на Щаба са и двама здравни медиатори, които извършват активни мероприятия за стриктното спазване на противоепидемичните мерки от жителите на ромските махали.
Кметът д-р Костадин Коев със съдействието на РЗИ- Пазарджик и ОД на МВР-Пазарджик имат готовност за предприемане на още бързи и ограничителни мерки при нарастване на броя на заболелите, за да се ограничи максимално разпространието на вирусната инфекция
От страна на МВР и РЗИ се извършват масови проверки за спазване на заповедите на Министъра на здравеопазването. Констарани са нарушения и са съставени над 60 на брой АУАН.
Кметът д-р Коев призова жителите на общината: „Единствения начин да ограничим и спрем заразата е да бъдем дисциплинирани и отговорни, да излизаме само при крайна необходимост!”

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: