Кметът на общ. Ракитово на урок по толерантност в НПГГС ”Хр.Ботев”-Велинград

 Кметът на общ. Ракитово на урок по толерантност в НПГГС ”Хр.Ботев”-Велинград
Урок по толерантност.На един различен час на класния беше поканен да присъства кметът на общ. Ракитово – Георги Холянов. Поканата бе получена от учениците от 10-А клас на горския техникум „Хр. Ботев“ – Велинград, които посветиха урок на толерантността.
16 ноември е обявен за ден на толерантността и учениците, заедно с класната си Надя Ганчева, която е и зам.-директор на училището, направиха приятелска среща с хора, които смятат за носители на доброто, съпричастността и взаимното уважение. Децата говориха за значението на толерантността в живота, за взаимоотношенията помежду си и важността на това да бъдем разбиращи другите.
Г-жа Ганчева и нейният клас накараха гостите да се почувстват на едно специално събитие, посветено на човешките добродетели. Гости на срещата бяха бивши учители на самата госпожа Ганчева и приятелят на Митко от Велинград, който вече не е сред нас, и за който децата от класа също са събирали сума за лечение, Тодор Парпулов. Въпреки, че му беше тежко да говори, Парпулов сподели, че е важно никога човек да не се предава и да се бори за важните неща. Всички гости получиха мил подарък – зелено картонено сърце с усмивка и призив: „Бъди наш приятел!“.
Десетокласниците пък ще имат нова придобивка в класната си стая: табло с думи, които не трябва да забравяме. Думи като „обич“, „прошка“ , „извинявай“. Децата от своя страна също отправиха мило послание към своя класен ръководител с нарисувано дърво на доброто. „Черешката на тортата“ беше поставен в двора на училището пътеводител на ценностите, който класът дари на своето любимо училище.
Пресцентър Община Ракитово

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *