„Когато сме заедно, сме силни и можещи”

В 11:00ч.  в голяма зала на община Велинград по повод 3 декември-световния ден на хора с увреждания се състоя концерт-изложба, организирана от помощно училище „Драган  Манчов” гр. Велинград. Събитието е под патронажа на кметът д-р Костадин Коев и по проект на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства под надслов „Когато сме заедно, сме силни и можещи”. Г-жа Мариана Зинкова Директор дирекция „ХЦД” приветства участниците и им пожела: „Светлина в душите и да бъдат здрави и  благословени”.

Учениците от ПУ „Драган  Манчов”  и възпитаници на ДНСТДМБУ  показаха своите умения, като влязоха в роли от детски приказки в  красиви  костюми, разигравайки  детски приказки. В концертната програма се включиха и възпитаниците на  Г-жа Катерина Мирчева директор на ОДК. Те огласиха залата с прекрасните си изпълнения на саксофон. Малките флейтисти от школата с ръководител Венера Ланджова, изпълниха сърцата и душите на присъстващите.

Изложбата, която е експонирана във фоайето на общината, включва рисунки, апликации и други  творби. Всеки участник в програмата получи  по един шоколадов Дядо Коледа и  лакомства.

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: