Колективна оставка на съветниците от ДПС във Велинград

Четиримата съветници на ДПС във Велинград са подали колективна оставка във връзка с това, че са гласували „За“ поставянето на паметна плоча на ген.

Атанас Семерджиев в родопския град. Веднага след като те дадоха гласа си за това последва събрание на Областната организация на партията, тъй като ген. Семерджиев е бил активен участник във Възродителния процес. Действията на съветниците бяха определени като неадекватни и областното ръководство се разграничи от тях. Сред тях е и шефът на ОбС – Бельо Мандраджиев.

Областният управител Стефан Мирев върна решението и последва нова сесия на ОбС – Велинград където решението бе прегласувано, като този път съветниците на ДПС се обявиха „против“ него. В днешния ден те са депозирали своите оставки в деловодството на ОбС – велинград, като се изчаква решението на Общинската избирателна комисия, която трябва да даде становище по случая. Ако оставките бъдат приети, на местата на сегашните съветници ще влязат следващите четирима в листата, тя е достатъчно дълга поясни областният председател на ДПС – Юмер Хамза.

pzdnes.com

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: