Компания подпомага развитието на спорта във ВУИ „А. Узунов“ гр. Ракитово

КОМПАНИЯТА СПОРТС МЕНИДЖМЪНТ БЪЛГАРИЯ ПОДПОМАГА РАЗВИТИЕТО НА СПОРТА ВЪВ ВУИ – РАКИТОВО

Вече няколко години д-р Виктор Кирков – изпълнителен директор на компанията Спортс Мениджмънт България наблюдава развитието на спортните надежди от ВУИ „Ангел Узунов” – гр. Ракитово. Той е мениджър на българския Отбор на надеждата по футбол, в който се състезават бездомни хора над 16 годишна възраст.

През 2019 г. ученикът Васил Козарев от ВУИ – Ракитово е резерва в българския Отбор на надеждата и се готви за участие в осмото Световно първенство по футбол за бездомни хора, което се провежда в Уелс. Васил има добри качества, но в последния момент по лични причини не заминава с отбора.

За Деветия социален мундиал, който трябва да се проведе от 28 юни до 5 юли 2020 г. във финландския град Темпере се готви бившият ученик от ВУИ – Ракитово Методи Колев. Поради пандемията от КОВИД 19 деветото Световно първенство се отлага и компанията на д-р Виктор Кирков организира малък мундиал, който се провежда в гр. Брацигово – България. Страната ни участва с два Отбора на надеждата. Първият български отбор се класира четвърти, а вторият ни отбор се класира втори в крайното класиране. Първи се класира отборът на Босна и Херцеговина.

За да се ускори подготовката на момчетата от ВУИ – Ракитово и да се увеличат шансовете им най-добрите от тях да се включат в българския Отбор на надеждата д-р Виктор Кирков поема ангажимент за спонсорство за подготвяне на игрищата в училището. Вече са монтирани нови модерни баскетболни кошове. Закупени и доставени са в училището врати за стрийт футбол с размери 4 м. х 1.30 м. Общата сума за баскетболните кошове и вратите надхвърля 5 хил. лв. и е осигурена от Френския институт в България и компанията Спортс Мениджмънт България. Предстои монтирането на футболните врати, като и тук се разчита на активното участие на учителите и учениците от ВУИ при монтажа.

До края на месец май 2021 г. д-р Кирков ще организира и доставянето на изкуствена тревна покривка за училищното игрище за стрийт футбол с размери 22 м. х 16 м. Изкуствената тревна покривка ще бъде дарена от Българската футболна федерация.

Откриването на обновените спортни площадки се очаква да се случи през месец май 2021 г. в присъствието на представители на Френския институт и Френското посолство в България.

През периода май – юни 2021 г. момчетата от ВУИ – Ракитово се готвят за усилени тренировки, защото тогава ще участват в 5 турнира, организирани от Спортс Мениджмънт България. Ако някое от момчетата се представи добре, може да се включи в Националния Отбор на надеждата и да участва в Световно първенство за бездомни хора в Утрехт – Нидерландия през септември 2021 г. Тъй като това е юбилейно десето Световно първенство се очаква борбата за участие в отбора да е особено оспорвана.

Автори:

Симеон Костов – ученик в ІХ клас

Свилен Топчиев – учител

ВУИ „Ангел Узунов” – гр. Ракитово

Ari Kremen

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: