Крадци на магистралата – измъкват ти стотачки

 Крадци на магистралата – измъкват ти стотачки
Измамниците се преструват на аварирали и търсят помощ
Крадци дебнат по магистралата и големите пътища в страната. Те имат отработена схема, по която вече са “ужилили“ няколко човека.

Виждате спрял в аварийната лента автомобил с жена и дете и мъж да маха на стоп. Спирате да помогнете и попадате в капана, разказва репортаж на “Нова телевизия“.
„Те винаги разчитат на това, че хората са състрадателни и тръгнали на път. Всички се поставяме в ситуацията на другия и се стремим да помогнем“, коментира говорителят на полицията във Варна Ивана Милева.
Измамниците изпипвали всеки детайл. Те обикновено не говорят български. Дори регистрационната табела на колата е съобразена с езика, който говорят.
По подобен начин преди дни попаднал шофьор, който обаче отказва да застане пред камерата. Мъжът в беда го заговорил на руски. “Пострадалият“ обяснил, че има нужда от пари и за сумата от 100 лева предложил в замяна златен пръстен. В последствие обаче той се оказва фалшив.
От началото на годината във Варна има подадени жалби за две такива измами. При едната от тях извършителят е румънски гражданин.

Експертите съветват да бъдем внимателни на пътя.

dnes.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: