Мариам Маврова се прибра с ГРАНД ПРИ от град Вилнюс

От 06.04 до 10.04.2016 в град Вилнюс Литва се проведе втори международен конкурс за млади изпълнители “ МУЗИКАЛЕН ТАЛАНТ ЛИГА-2016 “, който се организира от НПО Арт Феста с директор Аста Богданичиене. Участваха 600 деца и младежи от 9 страни- Полша, Армения, Украйна, Германия, Латвия, Великобритания, Италия, България и Литва. Всички участници се състезаваха в 5 възрастови групи, в три категории-солисти, дуети и групи. Всички участници бяха посрещнати в кметството на град Вилнюс.

mariam

В рамките на конкурса се проведоха два семинара, водени от оперната певица Номеда Казлаус и Руслан Рибаков-сценограф, актьорско майсторство и сценично поведение.

Международно жури в състав от 11 човека, като председател на журито беше- Гедиминас Зужус композитор и музикален продуцент, Едмънд Вайтекунас – музиколог и председател на комитета за радио и телевизия, Раса Каустуте- певица и композитор, ГедреКилциаскуене-певица, рок легендата Александър Иванаускас- Фара и вокални педагози и организатори на конкурси.

Мариам Маврова участваше в трета възрастова група-/13-15г./ в категория солисти, спечелвайки първо място тя се класира за надпреварата за голямата награда Гранд при джуниър.

На 9 април се състоя и гала концерта, който беше заснет от националната телевизия на Литва-RTL. Там седем участници, спечелили първи места в своята категория и възраст до 15г., се бориха за гранд при джуниър-Победител стана Мариам Маврова от Велинград на 14 г.

През май предстои пътуване на младата изпълнителка до Испания. Тя е член на българската делегация и е участва в европейския конгрес на асоциацията на международните европейски училища с музикална насоченост ИПС. На този форум България ще стане пълноправен член на организацията и Мариам ще участва в три концерта по време на конгреса и музикалния фестивал EMUSIK-2016.

Още новини

Loading Facebook Comments ...