МБАЛ-Велинград апелира за помощ към общините Велинград, Ракитово, Сърница – нужни са средства за ново ковид-отделение

 МБАЛ-Велинград апелира за помощ към общините Велинград, Ракитово, Сърница – нужни са средства за ново ковид-отделение
⚠️УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНИТЕ ВЕЛИНГРАД, РАКИТОВО И СЪРНИЦА,
НАМИРАМЕ СЕ В ТРУДНА И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРИОЗНА СИТУАЦИЯ, В КОЯТО БРОЯТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ И ХОСПИТАЛИЗИРАНИ ПАЦИЕНТИ С КОВИД-19, РАСТЕ СТРЕМГЛАВО.
НУЖДАЕМ СЕ ОТ ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВО КОВИД-ОТДЕЛЕНИЕ НЕ САМО, ЗА ДА ПОЕМЕМ БОЛНИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС, НО И ЗА ДА ОСВОБОДИМ НЕЗАБАВНО ЛЕГЛАТА ВЪВ ВЪТРЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ И ТО ДА ЗАПОЧНЕ ДА ФУНКЦИОНИРА НОРМАЛНО.
В МОМЕНТА, НИЕ НЯМА КЪДЕ ДА ПРИЕМАМЕ СПЕШНИ ПАЦИЕНТИ СЪС СЪРДЕЧНО- СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ (стенокардия, ритъмни нарушения, инфаркт, ендокардит, миокардит, сърдечна недостатъчност и др.), ПИЕЛОНЕФРИТ, УРОСЕПСИС, БЪБРЕЧНИ КРИЗИ, ХОББ И АСТМА, ЛАРИНГИТ И ДРУГИ ТЕЖКИ АЛЕРГИЧНИ СЪСТОЯНИЯ. ТЕЗИ ПАЦИЕНТИ ТРЯБВА ДА ПЪТУВАТ ЗА ПАЗАРДЖИК ИЛИ ПЛОВДИВ. ПРИ ТАКА СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ, НА РИСК Е ИЗЛОЖЕН ЖИВОТЪТ НА МНОГО ХОРА.
ЗА ДА СЕ СПРАВИМ С НЕЛЕКОТО ПОЛОЖЕНИЕ, СЕ НУЖДАЕМ ОТ СРЕДСТВА ЗА РЕМОНТ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА НОВО КОВИД- ОТДЕЛЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ БЪДЕ СИТУИРАНО В СВОБОДЕН ЕТАЖ НА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР- ВЕЛИНГРАД 2017. СЪГЛАСНО ПЛАН-СМЕТКАТА ЗА ТОВА СА НЕОБХОДИМИ 370 ХИЛ.ЛВ. ТЕ ВКЛЮЧВАТ РЕМОНТ НА СЪЩЕСТВУВАЩ ЕТАЖ, РЕМОНТ НА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЯ, ДОГРАМА И САНИТАРНИ ВЪЗЛИ, ОБОРУДВАНЕ И ДМА (кислородна инсталация, котел за отопление, асансьор и асансьорна шахта, мобилен рентгенов апарат).
ПОМОГНЕТЕ НИ ДА ОТВОРИМ ВЪТРЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ И ДА РАЗКРИЕМ НОВО КОВИД-ОТДЕЛЕНИЕ! ВСЕКИ, КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА ТАЗИ КАУЗА, МОЖЕ ДА ПРЕВЕДЕ СРЕДСТВА ПО ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА НА МБАЛ-ВЕЛИНГРАД BG82RZBB91551081593507 BIC: RZBB9155 РАЙФАЙЗЕНБАНК
БЛАГОДАРИМ ВИ♥️!
КОЛЕКТИВА НА МБАЛ-ВЕЛИНГРАД

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: