МГЕРБ ще проведе във Велинград регионалнa aкадемия на тема „Европейски възможности пред българските региони“

 МГЕРБ ще проведе във Велинград регионалнa aкадемия на тема „Европейски възможности пред българските региони“

МГЕРБ-Пазарджик ще проведе във Велинград регионалнa aкадемия на тема „Европейски възможности пред българските региони“ на 15-ти и 16-ти октомври. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Сред основните теми, които ще бъдат обсъдени са фискалната дисциплина на правителството на ГЕРБ, граничната охрана на България като част от външната граница на ЕС, икономическото и инфраструктурно развитие на регионите, възможностите за развитие на земеделието, външната политика на България, управление на проекти в местната власт и мястото и ролята на младите хора на пазара на труда. За първи път МГЕРБ – Пазарджик ще бъде домакин на форум от такъв мащаб.
Сред основните лектори на събитието са председателят на Комисията по Бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и кметовете на общините Панагюрище-инж. Никола Белишки и Лесичово-инж. Серьожа Лазаров.
Сред официалните гости на форума ще бъдат областният координатор на ПП ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов, зам.-председателят на Народното събрание Димитър Гечев, кметът на Велинград д-р Костадин Коев, общинският ръководител на ГЕРБ Пазарджик Гинче Караминова и Рангел Трифонов от фондация „ Конрад Аденауер“. На регионалната академия ще присъстват представители на МГЕРБ от областите Благоевград, Перник, Кюстендил, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч. Още две регионални академии ще проведе МГЕРБ в страната до края на годината – в Разград и Кърджали.

Агенция ФОКУС

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d блогъра харесват това: