Медици във Велинград протестират заради забавени заплати

 Медици във Велинград протестират заради забавени заплати

Всеки ден лекарите ще спират работа за час

Напрежение в общинския Медицински център във Велинград. От днес всеки ден лекари, медицински сестри и санитари спират работа за по един час – от 12.00 до 13.00. През това време ще бъдат преглеждани само спешните случаи. Протестът ще продължи, докато не бъдат изплатени забавените им възнаграждения за месеците декември и януари.

Заради хроничното забавяне на заплати някои от лекарите напуснали. Сега в здравното заведение работят 30 души и обслужват пациенти от 25 населени места. Твърдят, че проблемът с нередовното заплащане е хроничен и центърът умишлено се води към фалит.

„Ние чакаме тези заплати. Нямаме други доходи. Имаме кредити за плащане, сметки. Парите не достигат. Много е мъчно и много унизително. Просто ние не сме второ качество хора”, каза медицинската сестра Наталия Челингирова.

Управителят на дружеството д-р Кемал Аликов, който преди четири месеца е назначен от общината, заяви пред NOVA, че до края на седмицата забавените заплати ще бъдат преведени. Сумата ще дойде от болницата, с която са под едно управление.

Според Аликов причината за забавянето е в натрупани дългове от предишното управление. Имало и запор на сметките на медицинския център.

 

Източник: novanews.bg

velingradnews

Свързана публикации