Над 300 деца от цялата страна участват във футболен турнир “Ние сме бъдещето – Велинград Къп -2019”

От днес до 5-ти април Велинград е домакин на детския футболен турнир „Ние сме бъдещето – Велинград Къп – 2019“. Той се провежда под патронажа на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев. В турнира участват над 300 деца от 15 клуба от цялата страна, разпределени в 28 отбора от 8 до 11 годишна възраст. Турнирът се провежда за трета поредна година със съдействието на БФС и Българската асоциация по мини футбол. Велинградчанинът Иван Стоилов, който е управител на ФК „Олимпия“ и е един от организаторите на турнира, сподели, че целта е Велинград да стане популярен и като град, в който се провеждат много спортни прояви. Той благодари на кмета д-р Коев за подкрепата и изрази надежда, че Общината ще погледне на спорта, като нещо важно за развитието на Велинград и турнира ще се превърне в традиция.
На откриването на турнира днес от 14,00 часа присъстваха заместник-кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, а в поздравителния си адрес д-р Костадин Коев пожела на децата много здраве, честна игра и да останат приятели на Велинград.
За прекрасната атмосфера на стадион „Чепинец“ допринесоха талантливите танцьори от СК „Импулс“, гласовитите деца от ДЮВИШ „Звънче“, както и младежката музикална формация към ЦПЛР- ОДК с диригент Велислав Стоянов.
Срещите на стадион Чепинец днес са до 19 часа, а утре паралелно ще се играят двубои от 9,00 до 15,00 часа на два терена – стадион „Чепинец” и игрището в ИСУ „В. Левски”.

Още новини

Loading Facebook Comments ...