Напрежение с духовия оркестър на Велинград

Ново напрежение с духовия оркестър на Велинград. Причината – създаването на нова формация от Общински детски комплекс. Желание, което противопостави децата в различните състави, техните ръководители, родители, настоящи и бивши музиканти.

Новоизбраният председател на читалище “Отец Паисий” Силвена Байракова акцентира върху историята на представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”. Тя припомня, че десетилетия музикалната формация се развива като част от дейността на читалище “Отец Паисий”. Тя и новото читалищно настоятелство декларираха своето желание това да продължи и за напред. Новото ръководство на културната институции обаче предложи смяна на диригента на духовия оркестър, което се превърна в “ябълката на раздора”, а с предложение за прехвърляне на оркестъра към общината актьорът Павел Гайдев внесе допълнителен смут в залата. В разговора се намеси и кметът на общината Костадин Коев.

И докато се апелира за единен оркестър и обединение, в социалните мрежи се появи група на новосформиран оркестър към Общински детски комплекс. Какъв е той и как е създаден без решение на Общински съвет – никой не успя да отговори. Без отговор остана как ще се финансира формацията и основният въпрос – защо се налага съществуването на два оркестъра?

В спора се намесиха и момичета от мажоретния състав, както и тяхната ръководителка Биляна Масларова. В крайна сметка срещата доведе единствено до повишаване на напрежението и нищо повече.

До предложеното конструктивно мислене така и не се стигна. И двете страни продължиха да отстояват своята позиция и отложиха решението на проблема във времето.

telemedia.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: