Национално първенство по ски на Белмекен събра деца с увредено зрение от три училища

 Национално първенство по ски на Белмекен събра деца с увредено зрение от три училища

dav

Българската параолимпийска федерация за поредна година организира със съдействието на община Велинград Национално първенство по ски бягане за деца с увредено зрение. Ученици от III до XII клас на СУУНЗ „Луи Брайл”, СУ ”Гоце Делчев” –София и РПГ „Никола Стойчев” – Разлог се надпреварваха в три категории. За трасе бе избрана базата за биатлон към НСБ „Белмекен”. Стартовете за дългата дистанция бяха вчера, а за късата –днес.
Най-малкият участник в състезанието бе 11-годишния Здравко Жилов, а най-бърз с време 3:06 мин в късата дистанция бе Хакан Осман, който е от Националния параолимпийски отбор по ски бягане. Отборната купа спечели тима на СУУНЗ „Луи Брайл”.
Председателят на БПФ Илия Лалов благодари на община Велинград за дългогодишната подкрепа на състезанието и в тази връзка връчи плакет на началника на отдел „Туризъм и реклама” Цвета Спасова. Големи благодарности и за главния съдия Мильо Манушов и за велинградските ветерани-скиори, които придружаваха незрящите деца по трасето, както и на медицинския екип.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

%d bloggers like this: