На вниманието на НАЦИОНАЛНИТЕ МУЗЕИ, РЕГИОНАЛНИ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕИ, ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕИ, НАРОДНИ ЧИТАЛИЩА, КРАЕВЕДСКИ ДРУЖЕСТВА, СДРУЖЕНИЯ, УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ

ПОКАНА – ПРЕДЛОЖЕНИЕ

 

Имаме честта да Ви поканим да станете част от предстоящото културно събитие „Дни на българския фолклор”, което ще се проведе от 22 до 25 септември 2016 година в Южен парк, град София организирано от Фондация „Наследство в бъдещето” в партньорство с община София.

 

Смятаме, че работата и постиженията Ви в издирването, изследването, документирането и събирането на факти от нашето културно и историческо минало трябва да бъде представяна пред многобройните посетители на нашето събитие. Участието Ви допълва и е в синхрон с мисията ни да се утвърди българското културно наследство и да се предаде в бъдещото поколение на нацията.

 

В деня на най-светлия български празник, обявяването на българската Независимост в партньорство с „Артекс Инженеринг” АД, в рамките на събитието ще бъдат раздавани български трикольори, ушити от знамето, което изпъстряше роженските поляни.

 

Убедени сме, че пътят към утвърждаването на българските ценности, усвояването им от младото поколение и пренасянето им в бъдещето на нацията е чрез акцентиране върху народната култура, история, фолклора, занаятите.

 

С уважение,

Екипът на Фондация „Наследство в бъдещетo

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d bloggers like this: