На ледената пързалка и момчетата от ВУИ „А. Узунов“- гр. Ракитово

 На ледената пързалка и момчетата от ВУИ „А. Узунов“- гр. Ракитово
ДА КАЖЕМ ДОБРА ДУМА ЗА ДАРИТЕЛИТЕ – ОБЩИНА РАКИТОВО.
Децата от ВУИ-гр. Ракитово имат много приятели. Хора от цялата страна искат да бъдат съпричастни към живота на тези момчета, които търсят вярната посока в живота си. Един от тези приятели е Общ. Ракитово.
Прекрасната инициатива на новото общинско ръководство за организиране на коледен базар и ледена пързалка за децата е новост за гр. Ракитово. Изведнъж центърът на града придобива модерен облик. Прекрасната коледна елха, грейналите със стотици лампички дървета, благотворителните разпродажби, заедно с радостната глъчка на кънкьорите дават надежда на ракитовци.
Общ. Ракитово дарява на всяко дете от ВУИ „Ангел Узунов“- гр. Ракитово билет за ледената пързалка.
Повечето от момчетата са виждали пързалка само по телевизията. Първата група от 20 деца от интерната слиза в града по обяд на 19.12.2022 г. Времето е подходящо – сухо и студено. Ледът е добър. Част от децата не знаят номера на обувките си или номерацията е различна и пробват по няколко чифта. Няколко момчета въобще не искат отначало да вземат кънки, защото се страхуват да не паднат на леда. Сред тях са и част от по-големите: Борис Митков, братята Райко и Милен Рамадан, Алекс Митев, Велизар Цанков. Изненадващо на леда най-добри са малките, които са зле със спорта: Гошо Йосков, Онур Илиев. Те не знаят какво е страх. Добрите спортисти с треперещи крака се държат за оградата на пързалката. Това отново потвърждава правилото, че всеки е добър в нещо.
Като виждат, че няма опасност и не е толкова страшно, големите също пожелават да се качат на леда. За тях вече има „проходилка“ – метална рамка по подобие на тази за инвалиди. Мариян се вкопчва в нея и не смее да направи и крачка встрани. От проходилка има нужда и Радко. Алекс Митев помага на Милен и двамата заедно падат и стават.
Веднага след първата група идват и останалите деца. Те вече знаят какво ги очаква, стават по-смели и също се забавляват добре. Забавляват се и учителите. Заедно с децата са Китен Кюлюмов, г-жа Нериман, Свилен Топчиев. Присъединява се и директорът Г. Янушев. Идват и Г. Коцев и Асен Пелев. През интернет заедно с децата и учителите е и социалният работник г-жа Гери.
Времето на ледената пързалка лети неусетно. Децата искат още. Разказват си кой какви „подвизи“ е направил на леда. Още един незабравим ден за момчетата от ВУИ-гр. Ракитово.
В грейналите им от щастие очи се чете искрена благодарност към ръководство на Община Ракитово.
Благодарим Ви, приятели!
Свилен Топчиев – учител към ВУИ „А. Узунов“- гр. Ракитово

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *