На 14 май Велинград отново става част от Световния ден на предизвикателството

На 14 май Велинград отново става част от Световния ден на предизвикателството
Българска федерация спорт за всички организира за 29-ти път Национална спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2022“ с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Община Велинград за поредна година подкрепя кампанията, която има за цел популяризиране на системните занимания с физически упражнения и спорт, както и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Ще направим отново един прекрасен и незабравим спортен ден за гостите и жителите на Велинград, в който е важно участието, а не победата.
Заповядайте на 14 май /събота/ от 11:00 часа на площад „Н. Гяуров”. С много игри, забавления и награди за всички възрасти в Деня на предизвикателството ще дадем началото и на третата „Седмица на спорта и предизвикателството във Велинград“.Пресцентър община Велинград 12-05-2022
Exit mobile version