На 6 юли ще бъдат открити традиционните Велинградски празници на културата

Тази година емблематичните и традиционни Велинградски празници на културата ще бъдат открити на 6 юли /събота/ на централния площад „Николай Гяуров” . Тяхното 47-мо издание ще продължи до 14 юли включително. Те ще преминат под надслов „Бъди активен”.

Община Велинград е предвидила богата програма, съобразена с предпочитанията на всички възрастови групи.

Празникът ще започне още сутринта на 6 юли с тържествена литургия, след която от гражданско сдружение „ За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”. Следва откриване на седмия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“. По традиция Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще се изяви с шоу програма, а ансамбъл „Чепино” към ОНЧ ‘Св. Св. Кирил и Методий- 1905” ще представи впечатляващия спектакъл „Чепинският змей”, с който бяха номинирани и спечелиха много награди.

Сред гост изпълнители ще са: на 6 юли-група D2 , на 8 юли Надя Тончева и ,,HOT CLUB DE PLOVDIV”, на 9 юли BRAZZ VILIDJ, на 10 юли група „Хоризонт” ще изпеят „Обичам те” на български, на 11-ти любимката на тийнейджърите Дара ще зарадва своите почитатели, на 12-ти- Николай Славеев със своя бенд ще покажат своята шоу програма, а на 13-ти юли невероятния Любо Киров ще огласи пл. „Николай Гяуров”. В последния ден на Велинградски празници на културата Представителна армейска част от 68 бригада Специални сили под звуците на Представителен духов оркестър на ВВС, ще направят тържествена заря-проверка.

В програмата са включени редица интересни мероприятия: парад на духови оркестри и мажоретни състави, пленер-живопис , детското „Синьо лято“, откриване на базар на занаятите, изложби концерти на местните таланти, литературни вечери и спортни мероприятия.

Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград, като тяхно естествено продължение са събитията, включени в културния афиш за месеците юли, август, септември.

Организаторите запазват правото си програмата за ВЕЛИНГРАДСКИ ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА – 2019 г. да бъде актуализирана и променяна.

Прилагаме линк към цялата програма за празниците:

http://velingrad.bg/main/blog/2019/06/27/47-ми-велинградски-празници-на-културат/

Още новини

Loading Facebook Comments ...