Неделя е денят за фолклор, духови оркестри и мажоретни състави

Неделя е денят за фолклор, духови оркестри и мажоретни състави

Вторият ден от Велинградските празници на културата – 7 юли – ще започне в 10,00 часа с разучаване на традиционно шопско  хоро в парк „Клептуза” , заедно с участниците в Осмия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора”. Гост-ансамбълът за автентичен фолклор „Дорково” ще представи свои  костюми, запазени от десетилетия, както и песни от местния фолклор.  От  12,00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба с произведения от пленери, провеждани в предишните издания на Велинградски празници на културата.

Началото на следобедната програма е от 18,00 часа. Парад-дефилето на ПМДОМС ”Димитър Мечев”- Велинград  и ПДОМС на гр. Ловеч от общината до пл. „Н. Гяуров” ще продължи с тържествена шоу програма, към която ще се присъединят и Младежка музикална формация към ЦПЛР- ОДК – Велинград и Софийски духов оркестър.

Кампанията „Бъди активен”съпътства програмата  и  в неделя от 14,30 до 15,30, както и от 17,30 до 18,30 часа ще се провеждат безплатните тренировки по плуване, игри и забавления в плувен басейн „Антон Митров”

Още новини

Loading Facebook Comments ...