Нови мерки за решаване на проблема с бездомните кучета във Велинград

 Нови мерки за решаване на проблема с бездомните кучета във Велинград

В началото на месец септември община Велинград организира съвместна акция с фондация „Четири лапи“. Тя ще бъде насочена към овладяване популацията на бездомните животни на територията на курорта.

Бездомни кучета продължават да тормозят жителите и гостите на Велинград. Четириногите са разхождат на цели глутци, въпреки усилията на общината за овладяване на популацията. Не малко са и подадените сигнали в общинската администрация. Общинското ръководство обаче е категорично, че полага сериозни усилия за овладяване на проблема.

Припомняме, че в началото на година общината във Велинград назначи легитимен ловец, който да хваща бездомните кучета, за да не създават проблеми на местните жители и гостите. Към този момент обаче в хазната няма пари, за да се изгради приют за бездомните кучета, затова единственото спасение е Зооветеринарния комплекс в Пловдив.

Многократно от общинското ръководство апелират и към собствениците на домашни любимци да бъдат по-отговорни за грижата към тях, за да се намали броя на уличните кучета. Сега надеждата е, че след акцията с фондация „4 лапи“, Велинград ще се справи кардинално с популацията на бездомните животни.

telekabeltv.bg

velingradnews

Loading Facebook Comments ...
%d блогъра харесват това: