Новоизбраният кмет на общ. Ракитово встъпи официално в длъжност

 Новоизбраният кмет на общ. Ракитово встъпи официално в длъжност
Ще бъда кмет на всички жители на община Ракитово,
заяви днес при встъпването си в длъжност новоизбраният кмет на общината Георги Холянов, след като положи клетва съгласно текстовете в ЗМСМА и получи удостоверение от председателя на Общинската избирателна комисия в гр. Ракитово г-жа Стоянка Гинчева.

 

Той е новият кмет на родопската община, след като на частичните кметски избори на 3 юли тази година получи подкрепата на 2516 избиратели. Георги Холянов благодари за огромната подкрепа на екипа си, на семейството си и на всички граждани и пое ангажимент да работи за благоденствието на трите населени места – гр. Ракитово, гр. Костандово и с. Дорково.
ВрИД кметът на община Ракитово Цанко Молов връчи на г-н Холянов огърлицата от Националното сдружение на общините-символ на местното самоуправление и ключа на града и му пожела успех. Председателят на Общински съвет Нина Димова поздрави новоизбрания кмет Георги Холянов и му пожела да работи ползотворно и отговорно да ръководи община Ракитово в интерес на гражданите. Г-жа Димова изказа думи на благодарност към кмета, човека и общественика г-н Костадин Холянов, който, за съжаление, вече не е между живите, за постигнатото през 7-те години на управление. Тя благодари и на Временно изпълняващия длъжността „Кмет“ г-н Цанко Молов за съвместната им работа в дух на разбирателство, сътрудничество и взаимно доверие в интерес на гражданите на гр. Ракитово, гр. Костандово и с. Дорково.
„Сигурен съм, че ще намирате общ език и разбирателство с общинските съветници“, обърна се в приветствието си към новия кмет и областният управител на Пазарджик Андрей Гечев. „Тук живеят прекрасни и отговорни хора, затова трябва да работите с търпение-за благото на община Ракитово“, допълни областният управител.
В заседателната зала на тържествената сесия за встъпване в длъжност на кмета Георги Холянов бяха дошли всички общински съветници и много граждани, които пожелаха здраве и успехи на новоизбрания кмет.
информция: Пресцентър община Ракитово 11-07-2022
снимки: Тодор Самунев – Фото студио „Вижън“

Ari Kremen

Свързана публикации

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *